Beveiligd e-mailen met Intramed via ZorgMail

HaagNet-ZorgMail deelnemers die beschikken over de nieuwe versie van Intramed (9.6) kunnen nu ook direct vanuit Intramed, beveiligd e-mail verzenden buiten de ZorgMail community.

Verzenden en opslaan in dossiers

Het versturen van een behandelverslag naar de huisarts, rechtstreeks vanuit Intramed, is al langer mogelijk en wordt in de praktijk veel gebruikt.

Omdat gebruik gemaakt wordt van gestructureerde (EDI) berichten kunnen de ontvangers deze behandelverslagen direct opslaan in het elektronische dossier van de patiënt. En zo is het ook mogelijk in Intramed een dergelijk bericht (bijvoorbeeld een verwijzing) direct te ontvangen en op te slaan in het dossier.

Veilig e-mailen

Sinds 15 december 2018 is een nieuwe versie van Intramed beschikbaar (versie 9.6). Met deze nieuwe versie kunnen zorgverleners nu ook direct vanuit Intramed beveiligd e-mails versturen buiten de ZorgMail community. Het veilig e-mailen met andere ZorgMail deelnemers was al mogelijk.

Verificatiecode

Het is dus nu onder andere mogelijk om ook veilig e-mail te versturen naar patiënten. Dit geldt voor zowel individuele e-mail berichten als zogenaamde bulk e-mail berichten, zoals facturen. De ontvangers buiten de ZorgMail community ontvangen een notificatiebericht. Wanneer ze kiezen voor het bericht lezen, ontvangen ze een verificatiecode.

Meer informatie over de nieuwe Intramed versie, de wijzigingen en de functionaliteit vindt u hier.

Voor vragen over veilig e-mailen via ZorgMail kunt u contact opnemen met HaagNet-ZorgMail via telefoonnummer 070-3143616.