Nieuwe verplichte release ZorgMail Veilig verzenden add-in voor Outlook

Nieuwe verplichte release ZorgMail Veilig verzenden add-in voor deelnemers Outlook (lokaal)

In het kader van NTA 7516 (norm voor veilige e-mail) is ZorgMail Safe Relay anderhalf jaar geleden geüpdate naar TLS versie 1.2. De huidige ZorgMail Secure e-mail add-in voor de lokaal geïnstalleerde versie van Outlook maakte echter nog gebruik van een oudere TLS-versie in de verbinding naar het ZorgMail Domeinboek.


Nieuwe versies van de Veilig verzenden add-in

De verbinding naar het ZorgMail Domeinboek vanuit de Veilig verzenden add-in is geüpdate naar TLS versie 1.2. Ook is in deze add-in het .NET Framework bijgewerkt naar de laatste versie 4.8. Dit komt de kwaliteit en de prestatie van de add-in ten goede en zorgt ervoor dat deze weer actueel is.

Twee nieuwe versies van de ZorgMail Veilig verzenden add-in:

  • Versie 2.11.6 – De zogeheten NTA 7516 versie. Voor organisaties die al voldoen aan NTA 7516 of van plan zijn binnenkort hieraan te gaan voldoen;
  • Versie 2.10.3 – De pre NTA 7516 versie. Dit is de minimale versie die organisaties moeten gaan gebruiken wanneer er nog gewerkt wordt met versie 2.10.2 of lager.

Vanaf 15 juni 2022 worden alleen nog de nieuw add-in versies met TLS versie 1.2 ondersteuning geaccepteerd. Dit betekent dat vanaf genoemde datum onderstaande versies van de Veilig verzenden add-in niet langer zullen werken:

  • Versie 2.11.5 en ouder – NTA 7516 versie met ‘Security by Default’;
  • Versie 2.10.2 en ouder – Pre NTA 7516 versie zonder ‘Security by Default’.


Voor 15 juni 2022

Organisaties die gebruik maken van de ZorgMail Veilig verzenden add-in voor Outlook (lokaal) worden de komende periode hierover geïnformeerd en ontvangen een bijbehorende instructie. Om gebruik te kunnen blijven maken van de Veilig verzenden add-in moeten de nieuwe versies geïnstalleerd zijn vóór 15 juni 2022.


Online informatiepagina

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie over de nieuwe ZorgMail Veilig verzenden add-in versies.