NTA 7516

Om veilig gezondheidsinformatie uit te wisselen per e-mail, chat etc. moeten zorgverleners en zorginstellingen voldoen aan de NTA 7516. Uitgangspunt is dat de leverancier van de veilige mailoplossing gecertificeerd dient te zijn. Voor welke leveranciers dit geldt kunt u online het overzicht raadplegen op de website van de NEN. Op dit moment heeft ZorgMail een NTA 7516 koppeling met SecuMailer en Zivver;

Deze norm NTA 7616 is opgesteld door VWS, het informatieberaad Zorg. In de NTA zijn o.a. regels opgesteld waaraan leveranciers van veilige mailoplossingen moeten voldoen.

Ook de verzender en de ontvanger moeten voldoen aan de NTA 7516 en moeten de ‘NTA 7516 zelfverklaring’ ondertekend retourneren naar hun leverancier.

Wanneer de leverancier, de verzender en de ontvanger AVG compliant zijn, kan de veilige e-mail direct in de mailbox van de ontvanger worden afgeleverd. Er is dan geen portaal/viewer met een toegangscode nodig om het bericht te kunnen lezen;

Wanneer u ondersteuning nodig heeft om te voldoen aan de NTA 7516, adviseren wij u graag. U kunt uw vragen stellen via info@diamiz.nl of telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 070-3143615.