Passage ID aanpassen

Alle ZorgMail deelnemers met een Passage ID zonder een 2e factor authenticatie, ontvangen een e-mail van het ZorgMail team, met het verzoek om het Passage ID aan te passen.

Wat is een Passage ID

Met een Passage ID kunt u veilig inloggen op de website van ZorgMail en gebruik maken van de online applicaties (Webmail, Send Message, ZorgMail Chat etc.).

Waarom een 2e factor

Aanvullend op de AVG is in de NTA7516 vastgelegd welke eisen er gesteld worden aan professionals én aan communicatiedienstenaanbieders. Meer informatie is te vinden op de speciale NTA pagina.

Een van de criteria in de NTA gaat over de toegangsvertrouwelijkheid. Dit vereist dat u veilig toegang moet hebben tot uw mail oplossing en dat deze is voorzien van twee-factor-authenticatie. Voor ZorgMail Webmail wordt dit geregeld met een verplichte 2e factor op uw Passage ID.

2e factor instellen op uw Passage ID

U kunt een 2e factor instellen door gebruik te maken van een SMS op een mobiel telefoonnummer of een authenticatie APP op een smartphone of tablet. In de handleiding zijn voorbeelden van beschikbare apps vermeld. U bepaalt natuurlijk zelf welke app u gebruikt.

Wilt u direct aan de slag om een 2e factor in te stellen klik dan hier.

Mei 2020

In het e-mail bericht dat u ontvangt van het ZorgMail team staat de datum waarop uw Passage ID wordt omgezet naar een verplichte inlogmethode met een 2e factor. Voor mei 2020 moeten alle ZorgMail Webmail gebruikers een 2e factor op het Passage ID hebben ingesteld.

Supportafspraak

Als u hulp of begeleiding wilt bij het instellen van de twee-factor-authenticatie, dan kunt u ook een afspraak inplannen bij Service en Support. Kies hierbij voor optie 5, Support bij 2-Factor-Authentication instellen (PassageID).