Passage ID met 2-factor authenticatie (verplicht)

Vanaf  mei 2020 wordt het inloggen met een Passage ID in combinatie met een 2e factor authenticatie verplicht. Dit is van toepassing op alle ZorgMail deelnemers die gebruik maken van online ZorgMail applicaties, zoals Webmail, Send Message, ZorgMail Chat, M.Center, ZorgMail Adresboek etc. Alle gebruikers van de online applicaties die nog niet inloggen met een 2e factor ontvangen hierover een e-mail bericht van het ZorgMail team.


Waarom een 2e factor

Aanvullend op de AVG is in de NTA7516 vastgelegd welke eisen er gesteld worden aan professionals én aan communicatiedienstenaanbieders. Meer informatie is te vinden op de NTA pagina. Een van de criteria in de NTA gaat over de toegangsvertrouwelijkheid. Dit vereist dat u veilig toegang moet hebben tot uw mailoplossing en dat deze is voorzien van een twee-factor-authenticatie. Voor ZorgMail Webmail wordt dit geregeld met een verplichte 2e factor op uw Passage ID.

2e factor instellen op uw Passage ID

U kunt een 2e factor instellen door gebruik te maken van een SMS op een mobiel telefoonnummer of een authenticatie APP op een smartphone of tablet. In de handleiding zijn voorbeelden van beschikbare apps vermeld. U bepaalt natuurlijk zelf welke app u gebruikt. Klik hier als u direct aan de slag wilt om een 2e factor in te stellen.

2e factor voor mei 2020

In het e-mailbericht dat u ontvangt van het ZorgMail team, staat de datum waarop uw Passage ID wordt omgezet naar een verplichte inlogmethode met een 2e factor. Vóór mei 2020 moeten alle ZorgMail Webmail gebruikers een 2e factor op het Passage ID hebben ingesteld.


Supportafspraak

Als u hulp of begeleiding wilt bij het instellen van de twee-factor-authenticatie, dan kunt u online een afspraak inplannen bij Service en Support. Kies hierbij voor Optie 5, Support bij 2-Factor-Authentication instellen (PassageID).

Heeft u vragen of wilt u meer informatie dan kunt u contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@diamiz.nl. Zet in de e-mail duidelijk uw naam en het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.