Vanaf 1 april 2022 is faxen over ISDN niet langer mogelijk

ZorgMail Secure e-mail is een goed en eenvoudig alternatief 

De traditionele manier van faxen over het verouderde ISDN-netwerk met veiligheids- en privacy risico’s stopt per 1 april: zie ook de berichtgeving van KPN. In de zorg wordt nog regelmatig gebruik gemaakt van de fax voor het uitwisselen van gezondheidsinformatie zoals labuitslagen, recepten, verwijzingen en informatieverzoeken. Gelukkig zijn er al uitstekende veilige digitale alternatieven voorhanden. Beschikt uw organisatie over een HaagNet-ZorgMail abonnement? Dan heeft u al een veilig digitaal alternatief. 

Stap 1: Ga na of u nog gebruik maakt van faxen over ISDN
Vraag na bij uw ICT-beheerder of uw organisatie nog gebruikmaakt van ISDN voor het faxen.

Stap 2: Ga na of u al beschikt over een HaagNet-ZorgMail abonnement
Controleer of uw organisatie al over een ZorgMail overeenkomst (gestructureerde of veilige mail) beschikt. 

Stap 3: Werkt u met een informatiesysteem gekoppeld aan ZorgMail?
Dan kunt u zonder extra handelingen de dossiers in uw informatiesysteem up-to-date houden. Dit kan van toepassing zijn voor gestructureerde en/of veilige mail berichtuitwisseling.

Stap 4: Heeft u geen met ZorgMail gekoppeld informatiesysteem maar wel een ZorgMail Secure e-mail oplossing?
Dan kunt u in veel gevallen, met uw mailoplossing (Hosted Mail of Safe Relay), zonder extra handelingen veilige e-mails uitwisselen binnen en buiten de ZorgMail Community met ketenpartners en cliënten. 

Stap 5: Wilt u uw ZorgMail abonnement uitbreiden of een ZorgMail abonnement afsluiten?
Neem dan voor meer informatie contact met ons op door te mailen naar info@diamiz.nl.

Weet u niet zeker of u bent aangesloten op ZorgMail, of weet u niet exact van welke ZorgMail diensten u gebruikt kunt maken? U kunt ons altijd een e-mail sturen (info@diamiz.nl) met de naam en eventueel AGB-code van uw praktijk/organisatie en uw telefoonnummer. Wij controleren voor u of u al bent aangesloten op ZorgMail en welke functionaliteiten u ter beschikking heeft. Indien gewenst nemen wij vervolgens telefonisch contact met u op om dit met u door te nemen en u zo nodig advies te geven.